Dalai Lama i Norge

Og så kom Dalai Lama til Norge.

Jeg har hatt massevis av tanker om håndteringen rundt dette besøket, om idiotiske politikere som ikke vet hva som er viktig for Norge og Norges omdømme, om befolkningens engasjement og i det hele tatt. Mens jeg har drevet og revet meg i håret og sånn, har jeg samtidig hatt det altfor travelt til å skrive, så da har liksom hele aggresjonen forlatt meg og nå er jeg mye mer opptatt av en aldri så liten videosnutt fra et intervju med ham.

vågen

Lykken er en solnedgang

Thomas Hylland Eriksen spør ham: «What do you believe is the most important thing in life?» og han svarer: «happiness».

Det tok liksom luven fra alt. Når politikere glemmer at det eneste vi nordmenn har å egentlig være stolte av, er fredsprisen, når de glemmer at noe av det som gir oss mest styrke, er integritet, når de glemmer at det vi feirer i år, er frihet og demokrati, har de egentlig bare glemt å tenke på det viktigste viktigste av alt. Det viktigste i livet er ikke vårt forhold til Kina. Det viktigste av alt er ikke å være rikest i verden. Det viktigste av alt, kjære venner, er lykken. De burde nok tatt en prat med Dalai Lama.

Lykken er et abstrakt begrep. Vanskelig å måle, vanskelig å vise frem. Men det er ganske lett å oppdage den, hvis en kjenner etter.

Du ser det på Dalai Lama. Du hører det. Han smiler og ler hele tiden. Uansett hva du mener om hans politiske ståsted, så kan du ikke mene at han har misforstått det der. Han ser jo glad ut. Mange som har møtt ham, sier at han utstråler storhet. Hva er det som gjør det? Kan det være at han i sin søken etter lykken finner trygghet? Kan det være at smilet virker inkluderende og at de som er nær ham føler seg inkludert? Kan det være at han da rett og slett er større enn seg selv? Kan vi også klare det?

Ja, regjeringen tabbet seg ut. Ja, vi kan godt kvitte oss med dem, men gidder vi tenke mer på det i dag? Kanskje vi akkurat i dag skal høre på Dalai Lama, og prioritere lykken, og kjenne hva den gjør med oss?

Lykken er en maidag. Mai er i dag. I mai skinner solen og kirsebærtrærne blomstrer. I mai er lykken alle de glade smilene på byen. Alle grønnfargene, alle bildene på facebook som hele verden har tatt av alle blomstene. Lykken er…

blomst

Sukk. Lykken er mai. Uten tvil.

solnedgang

Lykken er en blomst i solnedgang

tulip

Lykken er en blomst

Reklamer

Posted on mai 12, 2014, in Politikk. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: