Er politisk korrekt i utakt med folket?

IMG_3110.JPG

Norge for «Folket»?

Nasjonen ser ut til politisk å dele seg i to. Enda vi har bøttevis av partier, er landet delt inn i venstresiden og høyresiden. Den ene siden er «politisk korrekt», og den andre er «folket».

Dette er selvsagt en grov forenkling. Spesielt når det kommer fra meg, som helt klart tilhører midten. Men dersom man leser saker som omhandler innvandring eller flyktninger, og så forviller seg ned i kommentarfeltene, finner man et svært forenklet virkelighetsbilde.

Nå skal jeg tale «folket» midt imot. For det er «folket» som faktisk ikke leser sakene før de kommenterer, som skriver det samme hver gang, og som regelrett har definert «folket» som den lille gruppen de selv representerer. Det som irriterer meg, nemlig, er at de står i et venstrevridd kommentarfelt og påstår at folket er de som er i uenige i majoriteten i kommentarfeltet. Hvordan klarer de å definere «folket»slik? Ikke bare er det ubegripelig  egosentrisk. Det er jo helt meningsløst ensporet, ekskluderende, diskusjonsødeleggende og polariserende. Det går ikke an å diskutere sak i et slikt klima. Så lite at det er nesten meningsløst å ha åpne kommentarfelt. Jeg har sjelden lest et kommentarfelt som omhandler flyktningesituasjonen som faktisk holder et jevnt saklig nivå. Nettopp på grunn av oss-mot-dere-vinkelen. «Folket» og de «politisk korrekte».

Dette har funnet sted i uminnelige tider. I alle fall så lang tilbake som jeg kan huske, og da tenker jeg at det går enda lenger tilbake. Folket heier frem de «som sier det folk flest ikke tør». Det er her jeg stopper litt opp. Hvorfor tør ikke folk flest si hva de mener? Fordi vi ikke har ytringsfrihet her i landet? Fordi de kan forvente represalier? Nei. De tør ikke si det fordi de slett ikke representerer folk flest. De tør ikke si det fordi folk flest faktisk er dypt uenige med dem, fordi de representerer det motsatte av vår barnelærdom om at vi bør oppføre oss bra mot folk. Ellers hadde de da våget å snakke høyt om bekymringene sine? Hvis folk flest var enige, hadde det slett ikke vært problematisk å lufte tanker, fordi man da jo hadde fått gehør.

Politisk korrekt er et skjellsord på linje med naiv og venstrevridd og kulturradikaler. Det kan ikke bli verre enn det. Saken er at politisk korrekt er en betegnelse på det som de fleste politiske partier ville forfektet. Politisk korrekt er selvsagt ikke Fremskrittspartiet, for de er partiet for folk flest, som er det motsatte. Selv om de er et politisk parti. Politisk korrekt er det FLERTALLET av de politiske partiene måtte være enige om. Og de er selvsagt uenige med folket. Det går an, så lenge vi ikke har et demokrati hvor alle kan stemme ved valg, for da hadde jo ikke folket stemt på andre enn dem som representerer dem. Okei, det var ironi. Vi har et demokrati, og således forventes det at vi kan lese valgresultatene slik at antall stemmer representerer antall mennesker i befolkningen og hva de stemmer på.

Utfra denne defininsjonen kan vi slutte, ifølge denne månedens meningsmålinger, at «folket» (Det er de som heier på Listhaug) består av 12,3% av befolkningen. Jeg selv er vel»politisk korrekt», fordi jeg mener at Listhaug ikke snakker for folket. De mest «politisk korrekte», naive, er vel AP- og SV- velgerne. De har for tiden til sammen 40,9% av stemmene i folket. «Folket» er med andre ord en forsvinnende liten del av folket.

Hvorfor er så «politisk korrekt» et skjellsord? Vel, det må være fordi majoriteten i det norske samfunnet innehar et sett med holdninger som får en liten gruppe nordmenn til å se rødt.  De blir rasende om politikerne «deres» blir kritisert, og svarer med å angripe motstanderne. De bruker begreper som i seg selv slett ikke er negative, men på en måte som stopper enhver diskusjon. Hvis du er uenig med Listhaug (som er vårt svar på Trump og Carl I Hagen, han fra fortiden, som dere gjerne husker). er dine argumenter uvesentlige, fordi du ikke har kontakt med folket, men med eliten.

Norge er et sosialdemokrati, ett av de beste i verden. Alt er ikke perfekt, og ikke alle opplever at de får en bit av kaken. Verden er urettferdig. Det er synd, men så lenge det er mennesker som styrer den, er det vanskelig å unngå. Alt vi kan gjøre, er å jobbe for en mer rettferdig verden, hvor «folket» også får føle seg inkludert i det gode selskap. Det gjør de ikke, i og med at de er så sinte. Men de tror altså at verden blir bedre for dem dersom vi snakker ned noen andre! Dette er det som gjør «folket» så frustrert – at ikke resten av befolningen kan være med på den retorikken. At verden er urettferdig gjelder på mange plan. Noen mennesker flykter fra krig. «Folket» tror at dette er en trussel mot deres eget verdensbilde, med Norge for nordmenn som dem selv. Det er selvsagt ikke sånn det virker. Det er ikke en kjeft som flykter fra bomber og sult og forfølgelse med en eneste representant fra dette «folket» i tankene. De trenger hjelp, men «folket» i alle land er livredde for sine territorier. Hvorfor er de så redde? Det klarer de stort sett ikke å sette ord på, uten å ty til skremmebilder som nesten ikke har rot i virkeligheten. Det hadde vært mye mer fruktbart om de hadde forklart hvorfor en barnefamile fra Afghanistan utgjør en trussel mot dem personlig, i stedet for å bare heie på «folkets representant» som tør å si hva «folk flest» tenker. At «folk flest» altså mener at det er helt fabelaktig handlekraftig å sende ut små barn natt til bursdagen deres til et land med sterke uroligheter er nokså skremmende for de langt flere «politisk korrekte», som har behov for å ytre seg om at denne retorikken er skadelig for landet vårt. I det siste er det altså i denne settingen vi har sett flest av disse kommentarene. Det lille mindretallet «folket» er rasende på Listhaugs vegne, på det store flertallet av «politisk korrekte».

Nei, Listhaug sier ikke det folk flest mener. Hun sier det som en del ikke tør å si høyt, fordi de vet at det ikke faller i god jord hos dem som har et bedre vokabular, høyere utdanning, ordet i sin makt, kunnskap om verden. De tør ikke si sin mening, fordi de ikke våger å bli motsagt uten selv å ha argumenter. Argumentet «Vi kan ikke ta imot hele verden» faller på steingrunn i møte med oppegående mennesker, fordi det ikke er en kjeft i landet som mener det. Ifølge FN var 65,3 millioner mennesker på flukt ved inngangen til 2016. Det er klinkende klart at ingen nordmenn uansett politisk farge ønsker å slippe en slik bøling inn i landet. Men med en sånn mengde mennesker på flykt, er det ingen land som kan ta imot hele gjengen. Derfor må vi fordele det på alle land som har mulighet til det. Og det har faktisk vi. Vi kan ta imot noen og gi dem muligheter som gjør at de kan være med og bidra til vårt velferdssamfunn. Dersom vi lar barna være her, og gir dem skolegang, vil de faktisk kunne bidra på linje med en hvilken som helst nordmann. Og ja, det er helt greit at foreldrene er med. For oss som har venner med ulik kulturell bakgrunn, er ikke dette skremmende i det hele tatt. Vi må bare gi dem muligheten. Og dersom din bestemor får for dårlig stell på sykehjemmet, er dette ikke samme sak overhodet. Når flyktningene begynner å betale skatt, betaler de faktisk inn til det fellesskapet som skal hjelpe din bestemor på sykehjemmet. Det skulle bare mangle at staten skulle hjelpe dem så de kunne oppnå det.

Å slippe 65,3 millioner mennesker inn i landet hadde vært en katastrofe. Så, «folket», den skal dere ha. Jeg tipper samtlige «politisk korrekte» er helt enige med dere. Samtlige! Det de ikke er enige i, er at det er greit å snakke om dem som om de er ute etter å ta dere. De er ikke det. De er ute etter å ta vare på seg selv. Akkurat som dere er det. De som klarer å se at folk er folk, uansett hvor de kommer fra, er egentlig ikke deres fiender, heller. Men ja, vi er litt redd dere. Fordi dere, «folket», representerer en trussel mot folkeskikken, mot empatien, mot anstendigheten i landet vårt. Vi som er stolte av at Norge er et godt land som respekterer mennesker, menneskerettigheter, frihet og mye annet. Vi er redde for at dere skal endre på dette. For dere snakker om folk på en måte som ikke representerer det landet vi er stolte av. Vi blir mindre stolte av landet vårt. Og det er sårt.

Norge for Nordmenn henger altså ikke på greip. Fordi nordmenn er en stor gruppe, hvor 12% mener at vi har det best alene, mens en hel røys har behov for å hjelpe noen av dem som har det mye verre enn oss. Denne røysen får det skikkelig vondt dersom vi bryter barnekonvensejonen og menneskerettighetene og all anstendighet for å holde Norge hvitt. «Folket», dere representerer ikke hele landets befolkning. Hvordan kan dere påstå det i kommentarfelt under saker som så tydelig viser at mange nordmenn i Norge mener noe helt annet?

Jeg synes dere skal ta et annet navn som bedre beskriver hvem dere er. Dere får finne på det selv, men det bør ikke indikere at det inkluderer mennesker som ikke ønsker å være i den kategorien. Og «folket» gjør unektelig det. Man skulle jo tro det betydde folk flest…

 

 

 

 

Reklamer

Posted on november 19, 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: