Linker

Nederst på siden her skal jeg legge inn linker til artikler i saken om trygdete. Fordi:

Jeg er spesielt opptatt av hvordan mennesker utenfor arbeidslivet blir behandlet av systemet. Alle vet at det ikke fungerer optimalt, men for meg er dette det jeg bryr meg aller mest om, hvis vi ser bort fra det aller nærmeste, som barna mine og sånn.

Dette har opptatt meg siden dag én da jeg ble sendt ut for å undervise i CV og søknad og kontorautomasjon på et AMO-kurs på Sotra. Kontorautomasjon først, slik at de fikk god tid til å hisse seg over det neste de skulle «lære». Det var det verste jeg hadde opplevd til da – voksne damer løp til NAV og klaget allerede før jeg fikk begynt. Jeg gråt før jeg gikk på jobb om morgenen. Men da jeg åpnet undervisningen ved å si at «CV, det er et personlig dokument som kan gjøres på ulike måter» fikk jeg hakeslepp som reaksjon. «Hva?? Det har jeg aldri hørt før, enda jeg har gått på mange slike kurs.» Og fra da av gikk kurset strålende.

Jeg opplevde altså fra mitt første øyeblikk i bransjen at deltakerne, eller hva de nå kalte dem da, ikke var vant til noe særlig.

Senere har jeg undervist i data, Office-pakken, eller Datakortet, om du vil. Også her har jeg måttet lære folk som allerede hadde Datakortet, det de skulle ha kunnet da de fikk beviset på at de kunne det. Og jeg har veiledet folk som allerede har «lært» å skrive søknader, bedt dem stryke det som ikke var sant («Jeg er en svært sosial person» hvis de for eksempel hadde sosial angst) og tenke ut hva som faktisk er deres særegenheter som en arbeidsgiver ville satt pris på. Til og med saksbehandlere på NAV har fortalt meg at søknadene de lærte på vanlige jobbklubber ikke ville blitt vurdert hvis de søkte hos dem. Men likevel kjøper de tjenestene. Nei, feil. De BER om dem. Det er det anbud går ut på. Jeg har sett anbudene. Jeg har søkt på noen av dem, og jeg har bevisst ikke søkt på Datakort-kursene, for de ville jeg absolutt ikke kunne stått inne for. Jeg er bedre enn som så. Mye bedre. Og jeg unner ikke folk et dårligere kurs enn det beste jeg kan.

Saken er at jeg tror at folk fortjener det beste de kan få. Skal man vokse og strekke seg, så må man ha noe å strekke seg etter.

Vel. Poenget er at jeg brenner for dette her. Jeg frustreres i den grad at jeg uten sikkerhetsnett bare startet et nytt tilbud som jeg bare ikke klarer å gi meg på før jeg ser at verden klarer seg uten det Men den gjør jo ikke det. Ikke når politikerne sloss om å finne den beste måten å nedverdige trygdemottakerne på. Høyresiden vil straffe dem ved å gjøre forholdene dårligere, mens venstresiden lager et system som er så firkantet at ingen passer inn og ingen kommer seg ut.

Så nå har jeg begynt å si fra. Men for at ikke folk skal bli så lei av meg at de ikke gidder å følge med på hva jeg sier mer, tenkte jeg å samle litt av det jeg finner her. For det skrives mye bra og interessant for tiden! Og klarer vi å samle all denne informasjonen og se det i en sammenheng, så kanskje vi kan klare å komme opp med løsninger som fungerer.

For alle vil vel i bunn og grunn det samme: Å ha et godt samfunn for alle, hvor flest mulig får ha en meningsfull jobb å gå til, hvor de kan føle seg nyttig og verdifull og samtidig tjene samfunnet.

Her er altså et knippe lenker til saker skrevet i pressen i det siste! Jeg tar gjerne imot flere, hvis noen har noe jeg ikke har fått med meg.

Hjelp, jeg må jobbe: http://www.dagbladet.no/2012/04/23/kultur/debatt/trygd/psykisk_helse/side_3/21260579/

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Toffe-Nav-krav-har-gitt-fire-ganger-sa-mange-i-jobb-6810086.html#.T5EDk5n9PBF

http://www.aftenposten.no/meninger/Nav_-foreldre-og-voksen-ungdom-6804164.html#.T4_fQFH87Od

http://www.dagsavisen.no/tema/arbeidsliv-og-utdanning/soker-sommervikarer-fra-gata/

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/–NAV-debatten-gar-ut-over-de-alvorlig-syke-6800884.html

http://www.ivarjohansen.no/temaer/sosialpolitikk/3643-erna-nav.html

https://trudeimpulser.wordpress.com/2012/04/03/og-alle-er-vi-mennesker/

http://www.dagbladet.no/2012/03/31/kultur/debatt/nav/trygdesnylter/20924592/

https://trudeimpulser.wordpress.com/2012/03/27/inkognito-i-ingenmannsland/

https://trudeimpulser.wordpress.com/2012/03/19/gjor-nav-folk-sykere/

http://helsepedagog1.wordpress.com/2012/04/19/redusere-sykefravaeret/

Om hva som motiverer oss:

http://www.youtube.com/watch?v=u6XAPnuFjJc&feature=share

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: