When in Antalya

Sommeren 2014 oppholdt vi oss hele fem uker i Antalya. Tre uker jobb, to uker ferie. Lange spaserturer hver dag og en nysgjerrig holdning  gjorde at vi fant en del gull på veien. Det har jeg lyst til å dele.

Noen stikkord først:

1) Shopping er IKKE best ved havnen. Gå opp i byen – masse bra av god kvalitet (og dårlig, hvis du ønsker det) i en av handlegatene, eller i en av småbutikkene som du kan finne overalt.

2) Mat. Tyrkia har god og sunn mat. Spis kjøtt, fisk, grønnsaker. Den beste maten finner du der hvor du venter det minst. Midt i en trafikkert gate, på fortauet. De serverer ofte ikke alkohol, men maten er hjemmelaget og utsøkt. Tillat deg selv å bli overrasket, prøv ut nye smaker. Til finere anledninger: Ship Inn, Vanilla, Paradise er restauranter som gir de mer utsøkte opplevelsene. King Bar har en flink kokk som gir deg fiskemat hvis du spør, i alle fall når restauranten står klar. Hils Levent fra oss.

3) Til fots. Gå langs sjøen, eller gjennom de mange parker, eller langs veien og oppdag butikker og små restauranter, mot øst og mot vest. Du kan bade flere steder på veien, men heisene fører deg til betalsteder.

4) Ta trikk. Det er billig og sjarmerende.

5) Ta rutebåt til Kemer. Det er uforskammet billig, og du får oppleve en skikkelig turistplass med norsktalende selgere i butikkene. Du kan risikere å treffe naboen. Gøy å ha gjort det, men Antalya er best.

6) Ta deg en båttur. Enten med en discobåt med badeavbrekk, eller en måneskinnstur, eller en kjempedyr med Kaptein Cemals raske båter med god mat og mer privat. I så fall, hils.

 7) Sjekk valutaen. I Tyrkia bruker de Lire, men er vant til å ta betalt i Euro og Dollar. Sier de et tall, bør du forsikre deg om at dere snakker om samme valuta.

 

På hvert av disse bildene finner du forklaring. Klikk for å se hele. 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: