Gamle Havstein

IMG_5738

Arve og Trude har kjøpt båt. Vi er litt sånn månebedotten fremdeles, over hvor flott det er, hvor fin den er, hvor gøy det er, så nå har jeg tenkt å prøve å skrive noen små reisebeskrivelser fra opplevelsene vi har med Gamle Havstein.

Gamle Havstein er en gammel fraktebåt, bygget i 1959 for Kystverket. Den fraktet greier til fyr og sånt. Dette har vi ikke full oversikt over enda, men jeg skal nok si fra når jeg vet! Senere fraktet den blant annet fanger til Bastøy. En periode skiftet den navn fra Havstein til Landgrunn. Nye eiere ønsket å ta det gamle navnet tilbake, men da var det allerede opptatt. Derav Gamle. Vi kaller den gjerne Gamlingen, men det er litt vanskelig, siden den er ca akkurat like gammel som Arve.

IMG_5701.JPGUansett. Båten har endret bruk og inventar siden starten. Den har vært bodd i, og kan godt brukes til bolig igjen, skulle vi ønske det. Men det gøyeste med båt er jo at det er en båt, ikke at den ligger i ro. Så dersom vi ender med å bo i den, er det vel mer av økonomiske grunner. Vi vil nok helst ha en båt vi kan tjene litt penger på, så flere enn oss får glede av den. Den som lever, får se. I alle fall den som følger med. Og det tenkte jeg skulle være mulig, hvis jeg klarer å opprettholde denne skrivingen, som jeg akkurat nå er i ferd med å starte med.

captn.jpgEtter at vi kjøpte den i april, har vi allerede opplevd en del. Skal jeg huske noe av det, må jeg starte nå. Du er velkommen til å følge med, om du vil!

Les for eksempel om turen til Utkantfestivalen.

Eller Haugesund 2018

Eller Shetland 2019

 

Blogg på WordPress.com.

opp ↑