Meg og min mat

Jeg har visst vært inne på temaet før. Jeg skriver ikke dette for å fortelle noen om mat, hva jeg vet om mat eller mitt forhold til mat.

Mitt forhold til mat er veldig rart. De fleste tror at jeg er totalt uinteressert. Inklusive meg selv. Frem til jeg lager i stand et måltid og rett og slett nikoser meg. Nå som jeg har forstått dette, tror jeg at jeg skal begynne å lage mer mat.

Jeg har et estetisk-sosialt forhold til mat. Mat skal være sosialt og vakkert. Ellers kan det være det samme.  Spiser jeg alene, stiller jeg sulten med en skive med makrell i tomat. Men når jeg får lage mat til andre, er det viktigste at det ser fint ut. Har fine farger. Når jeg lager salat, begynner jeg med det grønne. Og så lar jeg det være grønt til jeg er klar til å legge til andre farger.

Et bord skal være vakkert. Det trenger ikke være riktig eller stilig eller noe, bare vakkert. Det er hele vitsen.

Jeg skriver dette før frokost, mens jeg venter på at Bastian skal lage ferdig oreo-milkshake… Må tro jeg gleder meg! Vi skal være fem til bords, og jeg har opparbeidet meg en apetitt som ikke er sann.

Jeg har tenkt å bruke denne siden til å lære meg selv opp igjen i hva som er viktig for meg når det gjelder mat. Jeg fikk et øyeblikk av innsikt som jeg akter å bruke, hvis du skjønner hva jeg mener. I hele mitt liv har jeg trolig vært opptatt av at mat skal være fint – det viktigste er IKKE å spise det. (det er nesten litt synd å spise fin mat 😀 ) Min matlyst avhenger av estetikk. Jeg skal legge ut bilder her etter hvert som jeg, eller noen andre, lager noe jeg er fornøyd med – så tror jeg jammen at mitt årelange matapati skal ta slutt.

Bastian laget oreo-milkshake til brunsjen vår i dag! Jeg liker godt at barna finner glede i å lage noe godt, og danderer det vakkert i glass, som her!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: