Handlingsplan i sosialt entreprenørskap og innovasjon

Følgende handlingsplan presenteres av  Bitten Schei og Hilde Dalen Celik og mange, mange fler.

http://www.mothercourage.no/sosialt_entreprenoerskap/1303545712/frontpage

Handlingsplanen «Stemmer fra grasrota – endring nedenfra» er et innspill til våre myndigheter til politikkutforming på området sosialt entreprenørskap og innovasjon.

Fra innledningen: 

Stemmer som ofte drukner i pyramiden av makt og innflytelse.

Disse stemmene er rike gaver som kan brukes i arbeidet for et bedre samfunn for alle. På grasrota er problemene og løsningene. I møte med Næring- og handelsdepartementet og Arbeidsdepartementet 26. mai 2011, ønskes handlingsplanen velkommen, og blir tatt med i det videre arbeidet.

Sammendrag Handlingsplan i sosialt entreprenørskap og innovajon
En ny tidsånd er på vei som gir nye muligheter og utfordringer. Og den handler om å ville gjøre en forskjell. Efter 30 års fokus på selvrealisering og selvutvikling ønsker vi nå å finne meningen med våre liv. Det er ikke lenger nok å være noen; tiden er kommet til også gjøre noe. Og helst i fellesskap med andre. Her kommer sosialt entreprenørskap inn som en vei til å skape nye løsninger på komplekse problemer.

 

I Norge ser vi et framvoksende forskjellssamfunn med nyfattigdom, med prestasjonspress og utrygghet i arbeidslivet , der mange faller utenfor i et konkurranse samfunn som produserer flere og flere tapere. Den norske velferden er en av de beste i verden, men den trenger en annen omfordeling, hvor det enkelte menneske opplever sin berettigelse som meningsfull borger. Fremtidens kapitalisme må satse på bærekraftig utvikling, der vi må se sammenhengen mellom økonomisk vekst, fattigdom og sosial kapital.

 

«Hvert eneste menneske har ressurser som kan brukes i fellesskapet vårt – uavhengig av nasjonalitet, helsetilstand, livserfaring, alder og sosiale forhold. Vi må bare hjelpe hverandre til å se dem, og legge til rette for å ta dem i bruk». ( Utdrag fra Hans Majestet Kong Harald sin nyttårstale 2010)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: